Date: 14/September/2017

Food poisioning115នាយកដ្ឋានប្រយុទ្ធនឹងជំងឺឆ្លង សូមផ្សព្វផ្សាយអំពីវិធានការបង្ការការពុលចំណីអាហារ និងការពុលស្រា ក្នុងឱកាសបុណ្យភ្ជុំបិណ្ឌ ។
ដើម្បីចូលរួមបង្ការសុខភាព ដែលបណ្ដាលមកពីការពុលអាហារ និងពុលស្រា ក្នុងឱកាសបុណ្យកាន់បិណ្ឌ និងភ្ជុំបិណ្ឌនេះ ក្រសួងសូមអំពាវនាវឲ្យសាធារណៈជនទាំងអស់ ចូលរួមអនុវត្តន៍វិធានការបង្ការដើម្បីសុខភាពល្អ ជៀសផុតពីបញ្ហាសុខភាពបណ្ដាលមកពីការពុលអាហារ ពុលស្រា និងជំងឺឆ្លងផ្សេងៗ ។ ការពុលអាហារភាគច្រើនបណ្ដាលមកពី ការរៀបចំអាហារមិនមានអនាម័យល្អ ការរៀបចំទុកដាក់មិនបានត្រឹមត្រូវ និងការចែកចាយចំណីអាហារមិនសមស្រប និងការពិសាស្រា ដែលបានផលិត ឬបានបិត ដោយមិនមានលក្ខណៈបច្ចេកទេសត្រឹមត្រូវ សូមបងប្អូនប្រជាពលរដ្ឋបញ្ឈប់ជាបន្ទាន់នូវការបរិភោគ ស្រាស ឬស្រាថ្នាំ ដែលទិញពីប្រភពមិនច្បាស់លាស់ និងដែលផលិតដោយគ្មានការត្រួតពិនិត្យត្រឹមត្រូវ ។
ពត៌មានបន្ថែម ឬចង់រាយការណ៏ជំងឺរាតត្បាត សូមទូរស័ព្ទលេខ ១១៥ ដោយមិនគិតថ្លៃពីទូរស័ព្ទគ្រប់ប្រព័ន្ឋ ៕